Echipamente de retea

DesmondEchipamenteEchipamente de retea

Echipamente de retea pasive si active

In alcatuirea unei retele, putem mentiona principalele componente, denumite si elemente pasive: cablu de retea, prize, rack-uri, patch panel-uri, patch cord-uri.

Echipamentele active de retea sunt esentiale intr-o infrastructura IT iar de calitatea, fiabilitatea si performantele acestora depinde activitatea noastra zilnica.

Securitate

In noul context al directivei europene GDPR si nu numai, securitatea datelor dintr-o companie are o importanta esentiala. Orice bresa de securitate poate produce pagube majore, poate compromite imaginea companiei ceea ce se traduce in final in pierderi financiare, pierderi care pot duce chiar la inchiderea business-ului.

Daca in urma cu 20 ani un simplu antivirus ar fi fost indeajuns pentru a preintampina aceste inconveniente , in momentul de fata acesta nu mai este o solutie.

Echipamente de retea pasive

Desmond, pentru a acoperi cerintele complexe ale clientilor sai din domenii diferite la un nivel de calitate foarte bun si un raport excelent calitate pret, s-a axat pe producatorii: TE Connectivity si Rittal.

TE Connectivity este unul din liderii in domeniul produselor de conectivitate pentru o varietate de industrii, precum industria automobilistica, sisteme de comunicatii de date, industria aerospatiala, aparare, medicina, petrol si gaz, electronice de consum, energie si  comunicatii submarine.

Pentru domeniul IT este unul din principalii furnizori de componente pasive pentru cablari structurate, fiind capabil sa furnizeze atat cabluri de cupru si fibre optice cat si connectori, prize de retea, patch paneluri, patch corduri, etc. toate la cel mai inalt nivel calitativ si in acelasi timp la un pret competitiv.

Rittal este o companie cu un spectru larg de activitati dar ale carei produse se regasesc deseori in proiectele de infrastructura IT.

Printre principalele produse se numara:

 • rack-urile/cabinetele pentru echipamente si pentru data centere:
  • Wallmount Enclosures   ( rackuri/cabinete de perete )
  • Freestanding Modular Enclosure  ( rackuri/cabinete modulare amplasate pe podea )
 • sistemele de control al climatizarii:
  • Climate Control for enclosure  ( sisteme de control al climatizarii pentru rack-uri )
 • echipamente de distributie a energiei electrice.

Echipamente de retea active

Noi ne adresam clientilor nostri cu o gama de produse de la vendori aflati in pozitii de top si considerati lideri in domeniul echipamentelor de comunicatii.

Cisco este liderul mondial in domeniul IT pe infrastrutructura de comunicatii, fiind focusat pe proiectarea si realizarea de noi tehnologii si servicii in domeniul telecomunicatiilor.

Desi nu a fost prima companie care a dezvoltat si a vandut un router, in scurt timp a ajuns sa fie cunoscuta in special pentru echipamentele active de retea (switch-uri si routere ) dezvoltate cu precadere pentru solutiile enterprise.

In prezent, gama de produse si servicii a fost dezvoltata astfel incat sa acopere orice cerinta din domeniul comunicatiilor digitale si al retelelor de date atat pentru segmentul enterpsise cat si pentru SMB.

Gama de produse CISCO include routere, switch-uri, acces point-uri wireless, firewall-uri, echipamente de telefonie IP si comunicatii video pentru colaborare si conferinte, solutii software pentru administrarea centrelor de date si nu in ultimul rand solutii cloud.

Switch-urile Cisco reprezeinta un reper pentru infrastructurile de retele de date. In categoria Switch-urilor regasim:

 • Small Business Switches
 • LAN Digital Building Switches
 • LAN Access Switches
 • LAN Core and Distribution Switches
 • Data Center Switches
 • Service Provider Switches
 • Industrial Ethernet Switches
 • Virtual Networking

Cisco dispune de asemenea de cea mai variata si mai complexa gama de routere.

 • Routere pentru Branch-uri
 • Routere pentru agregare WAN
 • Routere de core pentru Service provideri
 • Routere pentru medii industriale
 • Solutii Virtuale

Gama de Acces point-uri Cisco acopera atat zona de consumer, segmentul small Busines & medium Busines cat si medium-sized to large enterprises.

Pentru protectia retelelor de date, Cisco are in portofoliu are o gama foarte larga de echipamente de tip firewall capabile sa faca fata celor mai noi si mai mari amenintari, cu adresabilitate atat pentru segmentul SMB, sectorul public, data centere cat si pentru segmentul enterprise si service provideri.

Allied Telesis este o companie japoneza, lider in furnizarea de solutii de infrastructura in domeniul telecomunicatiilor si retelelor de date.

Gama de produse include: Switch-uri, Acces point-uri wireless, convertoare de mediu, transceivere si adaptoare de retea. Pe langa echipamentele de comunicatii in portofoliul acestuia mai regasim routere si echipamente de securitate a retelelor.

In gama de switch-uri regasim:

 • Enterprise Campus
 • Service Provider
 • SMB
 • Industrial

Routere si Security Appliances

Routerele  Allied Telesis  combina caracteristici de securitate cuprinzatoare cu functionalitate de rutare si VPN pentru a oferi o solutie sigura, de inalta performanta usor de gestionat.  Routerele multi-service VPN  au un design modular permitand o gama larga de optiuni de conectivitate WAN, Ethernet, ISDN, Frame-Relay si multe altele.

Echipamentele de protectie bazate pe aplicatii, cu o gama completa de functii dinamice de protectie impotriva amenintarilor, ofera o solutie unificata, inovatoare si de inalta performanta.

Echipamente de retea – Securitate

Odata cu cresterea atat a numarului de amenintari, cat si a numarului de atacatori si in aceeasi masura diversificarea modalitatilor de atac, companiile de securitate au fost nevoite sa dezvolte noi tehnologii pentru contracararea acestora.  Astfel companii precum CISCO, Check Point, Fortinet, etc. au dezvoltat noi tehnologii menite sa asigure protectia datelor si accesul controlat al acestora. Astfel au aparut in piata echipamentele de tip firewall care, in timp, s-au dezvoltat.

Ultimele generatii de echipamente nu mai sunt doar simple firewall-uri.  Mai toti producatorii au inglobat mai multe tehnologii intr-un singur dispozitiv astfel ca in acest moment vorbim de echipamente de tip Unified Treath Management ( UTM ) sau Security Appliances.

 • Firewall-ul este o aplicatie software sau un dispozitiv hardware care intermediaza schimbul de date dintre un calculator sau o retea de calculatoare cu ce exista dincolo de ele, in speta internetul. Scopul este acela de a proteja calculatorul de actiuni exterioare rauvoitoare, de exemplu atacuri cu diverse forme de malware (viermi, programe backdoor etc.) sau efectuate de catre hackeri care incearca sa depaseasca protocoalele standard de comunicare intre calculatoare .
 • Firewall-ul intervine in protejarea calculatorului fata de ce accesul neautorizat din internet prin monitorizarea traficului de date dinspre exterior spre sistem si viceversa si filtrarea continutului in functie de anumite conditii proprii sau definite de utilizator. Daca traficul de date respecta conditiile de securitate atunci acestea vor fi trimise mai departe calculatorului sau retelei de destinatie, altfel vor fi blocate – utilizatorul putand vedea si analiza aceasta tentativa sau din contra, putand autoriza receptionarea si transmisia de date in maniera respectiva.

Unified Threat Management (UTM) este o solutie completa de securitate informatica dezvoltata in timp care a castigat incredere in protejarea retelelor organizatiilor, devenind solutie de securitate principala. In teorie, UTM este imbunatatirea vechiului firewall cu posibilitatea de a efectua mai multe functii de securitate intr-un singur dispozitiv si contine pe langa functiile de firewall clasic si servicii de IPS (Intrusion Prevention System) mecanisme de avertizare privind intruziunile in retea si IDS (Intrusion Detection System) mecanisme de detectie a intruziunilor. Pe langa acestea se mai adauga functii de gateway antivirus, gateway anti-spam, functii VPN, filtrare de continut web, echilibrarea incarcarii legaturilor (load balancing) si prevenirea scurgerii de informatii sensibile ale retelei.

Parteneri

IBM - logo
hp - logo
Lenovo - logo
Fujitsu - logo
Dell-EMC - logo
Synology - logo
Canon - logo
Epson - logo
APC - logo
Eaton - logo
Kyocera - logo
Polycom - logo
Cisco_logo
Allied Telesis
Fortinet - logo
Check Point - logo
Pelco - logo
Milestone - logo
Rittal - logo
TE connectivity - logo
Logo_ASUS
benq logo
logo optoma
logo konica minolta
Logo_Zebra
logo xerox
logo toshiba

Parteneri

Vrei sa lucrezi cu noi?

Vrei sa lucrezi cu noi?