Solutii de curenti slabi

DesmondCladiri inteligenteSolutii de curenti slabi

Tipuri de solutii curenti slabi

Indiferent de domeniul de business, companiile au nevoie de cele mai performante si sigure sisteme si infrastructuri de curenti slabi.

Orice cladire are nevoi specifice legate de retelele de date/voce, de sistemele de securitate la efractie sau incendiu, de sistemele multimedia.

O componenta inovativa in portofoliul Desmond in acest sens este oferirea de solutii pentru sistemele de control inteligent al cladirilor.

Echipa de specialisti Desmond pune la dispozitia partenerilor sai experienta de peste 10 ani in proiectarea, implementarea si administrarea tuturor solutiilor de curenti slabi:

  • Infrastructuri date-voce
  • Echipamente de retea
  • Solutii de voce
  • Solutii wireless
  • Sisteme multimedia (sisteme de sonorizare, public addressing si afisare dinamica distribuita)
  • Sisteme de securitate (antiefractie, televiziune cu circuit inchis, control acces, pontaj)
  • Sisteme de detectie si alarmare la incendiu
  • Building Management Systems
  • Cladiri inteligente (Smart)

Infrastructuri date-voce

Cablarea structurata asigura posibilitatea de a uni comunicatiile de tip voce sau date pe un singur suport fizic, format din trasee de cablu torsadat sau fibra optica. O infrastructura realizata corect ofera predictibilitate si flexibilitate in exploatare, posibilitatea de a crea conexiuni redundante, asigura posibilitatea reconfigurarii ulterioare a retelei, prin mutarea, inlaturarea sau adaugarea de componente noi, intr-un mod facil si coerent.

O cablare structurata este formata din ansamblul de cabluri si echipamentele terminale aferente, dar fiecare astfel de infrastructura este diferita, in functie de arhitectura cladirii, de tipul de materiale folosite, de functionalitatea cablarii, de tipul de echipamente active ce urmeaza a fi folosite, dar si de cerintele beneficiarului. Desmond ofera partenerilor sai serviciile de proiectare si implementare a unor asemenea sisteme de date-voce (cupru, fibra optica, etc), bazandu-se pe experienta relevanta a echipei sale de ingineri.

infrastructuri-datevoce

Echipamente de retea

network

Urmatorul nivel peste infrastructura fizica de date-voce il reprezinta retelele de date, ce se utilizeaza pentru a conecta diferite echipamente active prin intermediul switchurilor sau al routerelor de retea. Teoretic, o retea este formata din ansamblul rezultat prin interconectarea echipamentelor de networking,  a computerelor, serverelor si perifericelor dintr-una sau mai multe cladiri.

Desmond detine un vast portofoliu de proiecte si solutii de design si implementare a echipamentelor de networking activ, firewall-uri, routere si switch-uri, si il pune la dispozitia clientilor asigurand configurarea optima si utilizarea in conditii de maxima disponibilitate a retelei. Toate acestea fara intreruperea activitatii obisnuite a partenerului/clientului (business continuity) .

Solutii de voce

Comunicarea verbala este esentiala in desfasurarea corecta a oricarui business, indiferent de profilul de activitate. Sistemele de telefonie conventionale sau Voice over IP folosesc in principiu aceeasi structura, fiind alcatuite dintr-o centrala telefonica si posturi telefonice individuale.

In mod cert, fundamentul bunei functionari a unui astfel de sistem este o infrastructura de date-voce realizata corect, dar aceasta nu impune tipul de telefonie ce urmeaza a fi folosit. Un sistem telefonic se alege si se configureaza in functie de cerintele si profilul beneficiarului.

Fie ca vorbim despre telefonie conventionala (analogica sau digitala) sau despre sistemele noi de telefonie VoIP, va putem ajuta cu gasirea si implementarea solutiei optime pentru dumneavoastra.

voip-desmond

Solutii wireless

wireless

Odata cu cresterea exponentiala a numarului dispozitivelor mobile a aparut si nevoia implicita de retele wireless care sa poata oferi conexiuni suficient de puternice, versatile si sigure catre utilizatori.

Astfel au aparut si multi producatori de echipamente de retea wireless ce propun solutii performante de conectare, iar un interes major in aceasta zona il reprezinta crearea de retele de wireless unificat, unde sub un singur SSID (nume de retea) se regasesc o suita de puncte de acces care comunica intre ele si isi paseaza conexiunile cu dispozitivele finale in asa fel incat acestea sa nu resimta deloc intreruperea serviciilor.

De la realizarea de heat-maps si proiectare pana la instalare si configurare, va puteti baza pe experienta echipei Desmond.

Sisteme multimedia (sisteme de sonorizare, public addressing si afisare dinamica distribuita)

Pentru asigurarea unui ambient placut in cladirile de birouri sau spatiile comerciale este nevoie de cateva sisteme, cum ar fi cel de sonorizare sau cel de afisaj, pentru a difuza muzica, mesaje sonore sau publicitate TV. Tipic, sistemele de sonorizare sunt formate dintr-una sau mai multe zone audio, conectate la nivelul unui mixer/amplificator, interfatat dupa nevoie cu pupitre de microfon sau playere de continut audio prestabilit.

Sistemele de afisare dinamica distribuita transmit imagini intr-un mod ciclic, redand continut de pe un server media  sau de pe un spatiu de stocare extern, pastrand insa posibilitatea de a fi reconfigurate oricand pentru afisarea de continut live sau a unor mesaje de interes pentru public. De asemenea, pot fi interfatate cu sistemele de securitate din companie, pentru a transmite mesaje in caz de urgente sau calamitati. Indiferent de dimensiunea si scopul cladirii, Desmond poate oferi solutia perfecta, asigurand si suportul pentru proiectarea si instalarea echipamentelor de sonorizare si afisare.

sisteme-multimedia-desmond

Sisteme de securitate (antiefractie, televiziune cu circuit inchis, control acces, pontaj)

sisteme-securitate-desmond

Desmond este companie licentiata IGPR pentru proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de securitate fizica. Un astfel de sistem asigura functionarea in siguranta a obiectivului protejat. Sistemul de detectie la efractie protejeaza zonele de interes folosind detectori de miscare, de geam spart, de vibratii sau prin dispozitive de semnalizare a pericolului personal, cu declansare a sirenelor sau silentioase. Sistemele CCTV capteaza imagini din spatiile protejate si le stocheaza pe discuri sau in cloud pe o perioada de timp solicitata de beneficiar, fiind compuse din camere analogice sau digitale si un recorder DVR sau NVR, dupa caz. Sistemele CCTV se pot interfata cu celelalte sisteme de securitate si eventual pot fi administrate unitar, intr-un punct de paza sau un dispecerat. Controlul accesului se adreseaza acelor parteneri care vor sa limiteze accesul in incinta proprie, si foloseste centrale dedicate si terminale de identificare antivandal. Tot aceste echipamente pot oferi si partea de pontaj electronic, cu ajutorul unor solutii software configurate corespunzator.

Sisteme de detectie si alarmare la incendiu

Sistemele de detectie si alarmare la incendiu, indiferent ca sunt de tip conventional sau adresabile, sunt esentiale cand este vorba de siguranta persoanelor aflate intr-o cladire. Acestea ofera rapid si eficient informatii legate de eventualul incendiu aparut, pozitia exacta a acestuia, si pot fi interfatate cu sisteme auxiliare, cum ar fi cel de evacuare a fumului sau cel de sprinklere.

Mai mult decat atat, sistemele de detectie la incendiu se pot interfata si cu celelalte sisteme existente in cladire cum ar fi cel de control al accesului, deblocand toate usile in caz de urgenta, sistemul de public addressing pentru transmiterea de mesaje sonore pentru evacuare sau sistemul HVAC pentru a limita extinderea fumului in zonele ventilate. Desmond este licentiata IGSU pentru proiectarea, instalarea si intretinerea sistemelor de detectie si alarmare la incendiu si ofera solutii complete si sigure pentru clientii sai, tinand cont de toate standardele si rigorile din domeniu.

detectie-incendiu-desmond

Building Management Systems

BMS_2020_desmond

Cladirile moderne au nevoie de sisteme de management si control care sa tina pasul cu nevoile de confort si cerintele de eficienta energetica ale zilelor noastre. Prin proiectarea si implementarea corecta a unui sistem BMS nu se obtine doar o eficientizare in exploatarea cladirii, ci se mai obtin si avantaje privind controlul total al instalatiilor din cladire, mentenanta preventiva a echipamentelor, dar si posibilitatea de integrare a tuturor sistemelor de protectie din cladire (efractie, control acces, detectie incendiu, iluminat, etc) intr-un singur punct central. Managerul cladirii va sti in detaliu ce, cum si cat consuma din punct de vedere energetic, va sti cand exista un echipament defect si va putea interveni eficient, va avea in orice moment o vedere coerenta si de ansamblu asupra spatiilor pe care le are in administrare. Toate dintr-un punct central, facil si comod. Posibilitatile multiple de interfatare cu alte solutii de automatizare, multi-plaforma si multi-protocol, fac din BMS o solutie practica si facila pentru administrarea oricarui spatiu de birouri, magazin sau sediu de companie. Desmond vine cu servicii de proiectare si implementare a solutiilor BMS, indiferent de sistemele de controlat sau de producatorii echipamentelor de control.

Cladiri inteligente (Smart)

O cladire Smart poate fi definita ca fiind acea cladire in care sistemele componente lucreaza impreuna pentru a imbunatati performatele sistemelor de control al climei, sistemelor de iluminat, sistemelor de securitate, care cresc calitatea aerului in interior si care se adapteaza constant si continuu conditiilor din exterior. Toate acestea cu scaderea costurilor de exploatare, si cu reducerea impactului asupra mediului. Pentru a face o cladire Smart este nevoie ca echipamentele de iluminat, contoarele de apa si energie, pompele, echipamentele de incalzire, sistemele de detectie la incendiu, chiller-ele sa fie conectate cu senzori si echipamente de control inteligente.

La lista de echipamente controlate se pot adauga inclusiv lifturile, sistemele de control al accesului, sistemele de control al jaluzelelor, etc. Nu exista limita, atat timp cat sistemele acestea sunt integrabile si interconectabile si pot fi configurate astfel incat sa reactioneze conditional. De aici apar posibilitati multiple, cum ar fi de exemplu inchiderea partiala a draperiilor pentru a limita incalzirea prin intermediul luminii din solare, sau inchiderea luminilor dupa un program binestabilit, sau in lipsa miscarii persoanelor in zona. Tehnologiile Smart pentru cladiri se prezinta ca fiind un domeniu de interes major si de perspectiva in ceea de priveste proiectarea si construirea cladirilor noi. Desmond isi propune sa devina un partener de incredere pentru realizarea unor asemenea de proiecte de automatizare si construieste activ relatii cu producatori de echipamente Smart pentru a oferi cele mai bune solutii. Afla mai multe

cladiri-smart-desmond

Parteneri

nexans-logo
Amp_netconnect_logo
rittal_logo
bachmann_logo
Cisco_logo
hpe_logo
ubiquiti_networks
dsc-logo
axis_communications_logo
pelco-logo
loxone_logo
schneider-electric-logo
honeywell-logo

Vrei sa lucrezi cu noi?

Vrei sa lucrezi cu noi?